Se hur stora skogen sover mellan glömda järnvägsspår

Ett axplock bilder från helgens kombinerade jobb- och nöjesresa i Dalsland. Skulle jobba i Bengtsfors och Mellerud ett gäng timmar lördag och söndag och passade därför på att damma av vår ruhrområdesvita husbil Hannelore Weiss på en premiärtur fredag till måndag i detta, vad det skulle visa sig, helt ljuvliga landskap. Har utvecklat en närmast osund relation till snickarglädje, dalslandsstugor och punchverandor den sista tiden och då visade sig Dalsland och vackra byars väg vara helt rätt plats att befinna sig på (för att nära sin byggnadsvårdsförälskelse i alla fall).

April är så ljuvlig, men den verkar också tendera att bli lite hysterisk. Massvis med jobb hopar sig i april, maj och juni när en egentligen helst vill tänka trädgårdstankar, starta igång byggprojekt och åka på roadtrips. Har i alla fall en tomatplanta, en chiliplanta, ett citronträd och extremt många kilo potatis på förgroddning, ett halvt uppgrävt potatisland och planer på växthus med förstuga.

En kväll stannade vi för natten intill ett naturreservat, drog ner husbilspersiennerna, öppnade fönstret på glänt, löste korsord och somnade till kattugglans hooooooooo-ho-houououo. Vi gjorde massa grejer – jag fotograferade jobb, besökte festivaler, hittade och köpte trädgårdsmöbler på blocket, träffade en konstnär med örtagård, besökte Elsa Beskow-utställning, fikade på Dalslands konstmuseum, vandrade i Tresticklans nationalpark – men detta var det allra bästa av allt.

Jag vill se Dalsland från ovan 
Jag vill se bergen uppifrån 
Se hur stora skogen sover 
Mellan glömda järnvägsspår 
Se hur landsvägarna rinner 
Mellan byars glesa ljus 
Jag vill fånga nya minnen
För dom jag har har jag nött ut

(Sofia Karlssons Dalarna från ovan, men fick vara Dalsland just här).

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s