Livet är en jävla IKEA-bokhylla där nån på pin kiv bara la ner hälften av skruvarna.

Det är tamejfan alltid nåt som skaver. Livet verkar komma i det formatet – halvfärdigt, påbörjat och varsågod lös resten själv. Livet är en jävla IKEA-bokhylla där nån på pin kiv bara la ner hälften av skruvarna. Och det är okej. Dagarna tycks liksom vara helt ointresserade av allas agenda av borden, rättvisa och schemalagd själsro. Det där hur man kan vara gråsuggeplatt mitt under hipphipphurraaa och istället bli klubbad av lycka tre dar senare när man i urtvättad onepiece häller upp en påse 3-för-9-kronornudlar i november. Det verkar funka så, lite som det vill. Lite som årstider och väder. Jag gillar det. Eller det är okej.

En del är så jävla svartvita i den här världen, det är alla och ingen och bestämda åsikter. Själv är jag mest grå och vet väldigt sällan varken ut eller in. Men kanske det eller kanske inte funkar visst också rätt bra. Hört radion: om man ställer alla gafflar ihop och alla knivar ihop i diskmaskinen tjänar man typ tjugo sekunder när man ska plocka upp disken. Själv gillar jag det här baravara rätt ofta. Skriva, sudda, inte ha mål, inte alltid optimera. Planlös, spontan och ineffektiv då och då liksom. Ställa alla bestick i en hög och sen kasta i dem i lådorna lite sådär huller om buller. För vad ska man göra med de minutrarna man får över när man är så jävla effektiv? Göra ännu ett ”testa hur mycket du vet om bävrar!!!!”-test på Facebook?

Ja du livet. Ett par skruvar fattas här och där. Det går aldrig ihop, det kommer aldrig bli klart. Som om det är just det det handlar om. Att bygga, ringa, fundera, kommunicera, våndas, tvivla och börja om. Klar? Det blir man aldrig. Lycka? Det var den millisekund av hjärtskutt när du tog klivet ut i vinterns första frostmorgon med solen i nyllet. Nu är den borta. Den kommer igen när den här lust, tills dess är det liksom bara att snickra vidare.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s