Solen i ögonen & spilld mjölk överallt.

856715_10151493981535791_1172972978_o

I lördags äntligen lydnadsträning med träningsgänget Ålin. Halkade runt en timmes grusgropspromenad för att skala bort myrorna i benen och mötte sedan upp Git/Lyra, Gabbi/Edwin/Nixon, Lina/Puma/Isa och ett par nya ansikten på Alfas appellplan. Hippie körde ett pass fotgående, inför-tandvisningsträning, lekte med störning och fick springa budföring med helt nya mottagare. Toppenbra träning med flygledarn – verkligen nyttigt för henne att komma ut och träna bland nya folk och hundar. Tvist körde inmarscher på plan, fotgående, en ruta, sitt i grupp och platsliggning med externbelöning. Han gjorde platsmomenten jättefint, kändes lite disträ stundtals i fotgåendet och låg lite långt fram i position – som alltid när jag inte underhållit över vintern men det brukar vara snabbt fixat. Kul träning på bra lördagstid, hoppas på mången repris.

I söndags åkte vi mot alingsåsland och la spår på vägen på Nääs till respektive hund. Två långa snöspår med massor av förledning av hundar, folk, rådjur, hare vars spår sicksackade sig över runt ovanpå spåren. Två pinnar till Tvist och två boll-på-snöre till Hippie. For sedan vidare till nya skogar för att träna rapport. Tvist fick köra sträcka B-A-C-A-D-A och gick hur fint som helst. Behövde lite hjälp på sträcka D-A men for sedan som ett skott. Sammanlagd sträcka runt två kilometer. Avslutade med en kortare B-A-C-A-B-A varav B-station låg med synlig förare. Kul och passar älgen perfekt som älskar att springa. Hippie fick prova samma upplägg fast med synlig förare på samtliga. Hjälpförare N hade mjukost och jag torrfoder så det gick fort fortare fortast till A-station men det var med viss tvekan hon lämnade A-station varje gång för att springa till mami. Trodde hon hade naturligt mer dragningen till mig ändå men tji fick jag, hihi. Helt sinnessjukt snabb är hon oavsett.

Spåren gick jättebra. Båda hundarna pendlade rätt mycket i spåret och hade ett mastodontjobb att hitta rätt bland alla förledning och snömolekyler men löste det hur fint som helst. Tvist hittade och markerade båda apporterna jättebra och till och med Hippie som rätt ofta tycker att stopp i spåret är onödigt dök ner i bollen, kampade och kunde släppa spåret mentalt innan vi fortsatte. Win!

Däremellan har det blivit lite rallylydnadsträning inför kommande start nångång framöver. Kul och bra sysselsättning som man dessutom kan göra inne när det är regnblåsigt göteborgsväder i fyra nyanser av grått.

Inser att jag skrivit extremt lite och hundträning i bloggen det senaste. Inte egentligen för att vi tränat mindre eller ens mindre strukturerat men för att jag inte riktigt haft nån lust. Tycker ibland att de ytterligare analyserna förutom de ständiga note-to-selfs förtar lite av det roliga ibland. Vi tränar på dock i upp- och nedgång och mest framgång. Längtar efter att plocka fram agilityhindrena från källarförrådet och sticka ner dem i frodig vårgräsmatta samt att återuppta vallningen med den lilla prickiga. Snart snart.

I övrigt har vi det mest gött och växlar mellan att äta god mat, somna till gratisfilm, jobba, redigera bilder och dricka kaffe. Var på en massage härom dagen på Gildaskolan och fick bita ihop när de frimodigt gick loss med nån form av piggborste-på-maskin-massage över revbenen. Därefter öl och mat på Joe Farellis. Några dagar har vi haft vårsol här och man inser hur mycket inne och ute som tinar bara solen ler ett par minuter på förmiddagen. Allt för nu!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s