Flygledarbibliotekarien och A-B-C-STORMA!

856152_10151481883650791_1135186383_o

Februari är ungefär grått, blött och för långt – en segdragen knock-out av slask, mörka kvällar och kylslagna pliktpromenader. Också. Däremellan såklart både butanbränd fjordlax, inomhusträning, hurtiga kvällspromenader under stjärnorna bakom molnen och espresso till film. Men eftersom våren ändå närmar sig tycks väntan just därför helt obegripligt lång.

Hippie har fortfarande rejsa-med-hundar-förbud medan vi rehabar men är i övrigt väldigt fin i kroppen och en stjärna på vår varje-veckas-treadmill. Däremellan blir det en hel del spårande för ”spåra är utmärkt – det är ju en lugn och bra aktivitet!” tyckte fysioterapeuten och jag undrade just om hon sett Hippie extrempaddla tio centimeter ovanför marken i sina snabba vinkelanalyser och fullt-ös med mig efter med ficklampa, Titantic-blött ben efter isvaksbesök och västkustsalta fartvindstårar.

Däremellan hanterar vi stadslivet med dess japanska-joggare-i-pannband, sopgubbar-utanför-porten och barn-i-multifärgad-overall med ambitionen att Hippie ska byta sitt flygledarjobb mot skolbibliotekarie på halvtid med uppdrag att sortera bokstäver i A-B-C snarare än att öppna eld och storma – bara för att någon-i-hatt tömmer soptunnan. Med flygledarbibliotekarie i hushållet får man motionera både hjärnceller, koppelarm och smilband med och utan träningsvärk i C9H13NO3-resurserna. Spännande, roligt och utvecklande med en hund med så mycket driv, reaktioner, fokus och jävlar anamma – inte ett löv faller till backen utan hennes notis, inte en ny attackmås föds i Lunden utan att hon antecknar. Stundtals unghundspestig i vardagen och å andra sidan skärpt, uthållig, kvicktänkt och med massa driv och fokus i träningen – helt gratis.

Tvist är cool som vanligt och missar både attackmåsar, multifärgade overallbarn och ibland även väsentliga kommandon i sin iver att finnas till, bita på träd, fastna med huvudet bakom spisen och springa fort. Han går spår i entusiastisk stövelanda och höfter lite på riktningen i pur eufori. Han har haft lydnadssemester några månader med siktet på skägg-ur-brevlåda till våren. Fint är att jag gått med i ett brokigt och glatt träningsgäng i Göteborg med omnejd som jag tror kan passa oss perfekt. Lite 70-talsfika, träna-på och pepp i med- och motgång.

Häromdagen helt perfekt och extremt efterlängtat för-längesen-vin med Elisabeth på Bourbon Street vid Grönsakstorget. Mysigt ställe med antikmöbler, pärlhalsband, träbalkong och smutsiga gitarrtongångar och sprucken röst bland reklamarna runt trettio. Dit går jag absolut igen.

Ikväll mammabesök med lax och svamppasta, espresso, creme brulee och avec på menyn. Ska det vara så det vara. Därefter nya kvällsnöjet med bokläsning till sentimmar – jag hade glömt hur perfekt det är med en bok när man vill fly.

Imorgon ekologisk barnfotografering i älvängenland och treadmill och laserbehandling med Hippie. Lite av allt här som vanligt. Och det bästa är att för varje dag som går är det mindre februari och mer mars. Det är välkommet.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flygledarbibliotekarien och A-B-C-STORMA!

  1. Sandra skriver:

    Tack för en riktigt god middag och en trevlig kväll :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s