Rawfood, sjukstuga, V.

I lördags besök på Rawfoodbaren i Göteborg med par av vänner och singel av älskade. Jag har visserligen lagat, ätit, avnjutit ovanligt mycket och välartad mat de senaste månaderna men i övrigt är mina vardagsmatvanor relativt platoniskt low-tech – pizza, bröd, ost, en pliktskyldig näve babyspenat. På Rawfoodbaren provade vi gluten-, laktos-, sockerfri och växtbaserad brunch med massor av bokstäver. På för dagen franska menyn stod tomat-tartar, ostigt bovetebröd med aubergin-skinkost, salad niçoise, rosmarinbröd, remolata samt chia creme brulée och raw orangina. Kul, gott, annorlunda och framför allt i trevligt sällskap som också gillade tanken på könsavgjutningar, tvågångsbestick och glatt, obrukbart ungerskt toapapper till kanonpris. Sehlin hade dessutom värmt upp oss med goda rawefterrätter två fredagar i rad, denna husliga man.

aIMG_0150

aIMG_0146

aIMG_0163

I söndags skulle jag träningstävlat i kylslaget ridhus med älgen som sällskap och hippien som hejarklack men flera dagars soon-to-be-cold satte stopp för sådana planer. Istället hasade jag pliktskyldigt runt grustaget kring Arendal och lät doun leta mat i gruslutning och sträcka på benen. På kvällen blev det istället ett stillsamt med spetsigt snusfika/födelsedagsfirande för mannen som är ett V (eller kommer att bli). Tio varianter av portions- och lössnus, en tallrik sönderkryddade chips och kamratlig utdelning av helt irrelevanta men ändå träffsäkra presenter. Vi drack whiskey och folköl och spånade på vårt filmmanus baserat på en verklig händelse. En story som är relativt välutvecklad och exakt sådär filmfestivalambivalent ända fram till scenbyte och ”x år senare” där storyn fortfarande är dimmig. Kommer barnet att drunka på grund av en felkonstruktion i livbåtarna på Aspen? Hinner han till flygplatsen? Varför dyker Z-mannen upp just under operaversionen av ”I’ve just met a girl named…” på en helt öde brygga i Härnösand? Och det enda som vittnar om vad som just hänt är en pergamentrulle i keramik med ett postnummer till – Falköping. En typisk to-be-continued.

aIMG_0203

aIMG_0213

På fredag blir det föreläsning med Kenth Svartberg i Partille på temat Prestera på träning och tävling. Jag träffade Kenth flyktigt på Obedience Rules-veckan 2011 (detta fantastiska arrangemang! Gawd vad bra det var Yoghurt!) och läste hans Bra relation förra året så förväntningarna är i topp. På lördagen blir det dessutom en hastigt påkommen tripp norrut till Ernholm och Matte och vidare på söndagen till Ärla och väldigt, väldigt små och extremt söta hippiehalvsyskon som är sådär lagomt femveckorsgamla, bedårande och säkert helt otäckt besvärliga. Tur att uppfödarLena sådär i hasten säkert kommer missa att vi grabbat med oss en fyra-fem under varje hem innan vi rivstartar mot bästkusten. Fast det var den där Ingrid då… som säkert kommer att hökvaka över den lilla sötsvarta lutten med tan. Uppdateringar lär följa.

Ikväll farmen, familjen, famnen, formen med pajen med kärleken. Med inga tankar alls på dunderförkylningen med hosta och meter och meter av snorpapper som egentligen håller mig i sitt grepp. Knaprar ipren och siktar längre fram mot nyplanterade fruktträd, flytten till landet, sommardrinkarna under fruktträdet, under himlen. Under tiden.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s