Bokmässa, krossade illusioner, läderbyxor & bruksträning

Sista dagarna har sprungit förbi som vanligt. I måndags var jag på InDesign-utbildning på jobbet för att därefter fortsätta skärmstirra till eftermiddagstid. Fick plötsligt andnöd & behövde – UT. SMSade allra bästa promenadsällskapet Bess & Steira som också var i rörelsebehov & vi mötte upp i Härskogen på stört & promenerade det fina femkilometersspåret två raska varv. En dryg mil gjord med konstant prat till & pigga hundar. Bess & jag har känt varandra sen vi var fem-sex, bästisar sedan 11-årsåldern & har delat alla mellanstadieminnen, vikarieförälskelser, gigantiska brevkorrespondenser, tyskapjäser. Vi har förfrusit tårna ihop på Älvängens ponnyranch, cyklat ihop till Älvängen centrum & framkallat kompaktkamerabilder & köpt ohälsosamma mängder lösgodis. När jag flyttade till Skönningared, Herrljunga & så småning om Vårgårda var gemensamtiden nästan ingenting. Men sedan jag flyttade till Göteborg (& sedermera flyttade igen) är umgänget tätare än på massa år men fortfarande helt okomplicerat & som alltid, trots år emellan. Det består framför allt av snabba SMS i stil med ”promenad – nu?” eller ”ledig – promenera?”, ”när slutar du – promenad?” & ”behöver luft – ut & gå?” för att sedan gå några kilometer eller en mil & bara slöprata. Guld värt! Bästa Bess ♥. Som alltid kommer vara min första, bästa & allra mesta bästis & Basiann.

Tisdagen bjöd på efterjobbstid runt lillhagen där vi promenerade ett varv i spöregnet runt kyrkogården & tränade uppletande i en slänt. Tvist visade på snygga, raka skick i bra fart men rätt dåliga återlämnande & lite tugg (tokblöta grejer kanske spelade in). Hippie fick leta spårpinne & kastar sig ut i handlöst tempo, vänder på en femöring & apporterar in i handen. Sötnöt. Från lillhagen till agilitykurs på Hundarenan där vi hade kursavslut. Avslutade med en kort bara med hinder + hinder + böjd tunnel + 4-pinnarsslalom + hinder på tid & Hippie klarade kombinationen med bravur & vann på snabbast tid & felfri. Duktig prick!

Igår bjöd på sedvanligt jobb, ett snabbt ombyte & därefter spår med Hippie vid Skatås. Runkeepern ballade ur & sa att vi gått från Sydafrika på 14 minuter, men jag skulle gissa på 600-meter, runt fyra pinnar & nästan obefintlig liggtid. Stigövergångar, orienteringsområde, skolgård, äng & kortklippt gräs. Hon är otroligt duktig på att hitta pinnarna men behöver ett ”jamen kom hit mä den då!” för att plocka upp den istället för att fortsätta. Då hämtar hon den visserligen i full galopp & byter mer än gärna med kamplek eller godisbit. Efter spårsession mest pliktskyldig promenad med båda djuren en bit runt Skatås innan jag tog bussen & mötte upp Byråkrat-A på Hagabion – som visserligen visade sig vara fullt så vi hamnade utomhus i höstregnet med varsin filt under ett halvdant parasoll & började prata där vi slutade sist – några år sedan. Avslutade med en storlatte & delad kardemummamuffins på Condeco vid 22 efter att ha krossat både glas (bokstavligt) & illusioner.

Idag har jag varit på intressant fokusträff för turistnäringen i kommunen med en föreläsare från Pathfinder Travel & druckit ohälsosamma mängder kaffe & ätit kommunkarameller. Vad kvällen bjuder på är helt oplanerat. Det regnar, är mörkt, grått, kallt så jag funderar resolut på att skippa både långpromenad & träning & bara spendera sängtid med film. Brända av solen, Farväl Falkenberg & I skuggan av värmen är näst på tur.

Imorgon mingel på bokmässan med min favoritkollega Åsa Q & en lunch med nya bekanskaper. Gratisvin, trycksaker, seminarier avslutat med en middag på stan i Halv 8 på stan-anda.

Lördag andra träningen med sökgänget för att därefter klättra i läderbyxorna & dricka öl med kollege-Magnus på kvarterskrogen i Partille – för att upp-&-hoppa på söndag för en heldag i bruksets tecken med Mia & Lyxa samt Jonna med Rottweiler-Zolo. Gissar att både spår, upplet & brukslydnad hamnar på agendan. Nästa vecka ska jag & Tvist tävla lydnad både lördag & söndag så det är dags att vi tar tag  att lägga upp en bra uppladdning.
Ny design på bloggen idag också – behövde bara något annat. Vad tycks?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s